Dekorasyon Fikirleri

Erkek Çocuk Odası İçin Renk Seçimi Nasıl Olmalı?


Bir çocuğun odasının rengi onun kişiliğini  yansıtır. Uygun renklerin seçimi çocuğunuzun daha renkli ve aktif olmasını sağlar. Çocuğun yatak odası çocuğun hayal dünyasını yansıtan ve ona uygun dekoratif unsurlarla uyum içerisinde olması kişilik gelişimini olumu yönde etkiler.
Çocuk odası dekorasyonunda mutlaka çocuğunuzun da fikirlerine başvurun. Çünkü orası onun hayal dünyasını yansıtır. Çocuğunuzla birlikte eğlenceli bir renk paleti oluşturun. Onun en sevdiği renkler içeren oda onu daha mutlu hissettirecektir.
Renk paletini oluştururken onun en sevdiği renkleri bulun. Eğer odasında temalı bir dekorasyon şeklinde yapmak isterseniz çocuğunuzun sevdiği karakterlerden, sevdiği bir arabadan faydalanabilirsiniz. Eğer bir temalı dekorasyon yapmak istiyorsak odası için seçtiğiniz renk paleti deniz teması veya onun en sevdiği spor takımı yada sevdiği bir süper kahramanın teması olabilir.
Amaç yorucu ve ezici olmadan daha canlı olan bir alan yaratmaktır. Yumuşak renkler barış ve huzur duygusu yaratır. Yeşil ve mavi tonlardaki renkler soğuk renkler olarak bilinir ve sakinlik duygusu yaratır. Kırmızı, turuncu ve sarı tonlardaki renkler ise odaya sıcaklık ve enerji hissi katar.
Çocuk odası dekorasyonu karar verebilmeniz için sizlere derlediğimiz farklı temalardaki çocuk odası dekorasyon fikirlerine bakabilir ve çocuğunuzla birlikte karar verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dekorasyon Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.