Dekorasyon Fikirleri

Bebek Odası Hazırlığı

Doğacak bebeğinizin odasını hazırlamak bir anne-baba için en zevkli iştir. Aylar öncesinden başlayan hazırlıklar, son aylara doğru daha da hızlanır ve bebeğiniz için en iyisinin hangisi olduğuna karar vermek sizin için daha da zor bir hal alır.

 



Oysa bebeğinizin odasını hazırlarken dikkat etmeniz gereken unsurları bilirseniz işiniz biraz daha kolaylaşır. Bunun için profesyonel olarak bu işi yapan firmalarla görüşebileceğiniz gibi, daha önceden ebeveyn olmanın zevkini yaşamış bir arkadaşınız veya aile dostunuzunda fikirlerini alabilirsiniz.

Elbette her anne baba için bebeği her şeyin en iyisini hak ediyor. Ancak sizinde diğer harcamalarınızı da düşünerek bebeğinizin odası için ayırdığınız bir bütçeniz var ve bu bütçeyi aşmamanız gerekiyor. Piyasada ki çeşit çeşit bebek odaları ve aksesuarlar arasından seçim yapmanızın -hele ki sınırlı bir bütçeyle- kolay olmayacağını baştan kabullenin. İşte bebeğinizin odasını hazırlarken size yardımcı olabilecek küçük bir rehber…

* Rahatlık ve emniyet bir bebeğin odasında olması gereken en önemli iki özelliktir.

* Bebeğiniz için seçtiğiniz oda çok önemli. Uzmanlara göre ideal bir bebek odasının 12-15 metrekare ve en az bir penceresinin olması gerektiğini belirtiyorlar. Çünkü içeri güneş girmeyen, hava değişimi olmayan bir oda bebeğinizin sağlığı için uygun değil.

* Eşyaya boğulmuş bir odada, bebeğin görüş, hareket ve oyun alanı kısıtlanır. Bol dantelli, fırfırlı, fiyonklu örtüler, sepetler şık ve gösterişli görünmesine rağmeni kıvrımlar arasında toz oluşacağı ve sinek, böcek saklanabileceği için tercih edilmemelidir. Kolay yıkanıp ütülenebilen nevresim takımları seçmek yerinde olacaktır.

* Bebeğinizin odasına halı koymamaya özen gösterin. Çünkü halı odadaki nemi emdiği için alerjik bünyeli bebekler için nefes almayı güçleştirebiliyor.

* Odayı boyamanız gerekiyorsa yağlı boya yerine çabuk kuruyan, koku bırakmayan ve bakteri barındırmayan su bazlı boyaları tercih edin. Pastel renklerin aksine kontrast yapan canlı tonlar bebeğin daha çok ilgisini çeker. Eğer duvarlar pastel tonda ise, canlı renklerdeki posterler ve bordürler odayı neşeli hale getirebilir.

* Odanın perdelerinin bebeğin çok erken saatlerde gün ışığı yüzünden uyanmaması için yeteri kadar kalın olmasına özen gösterin.

* Bebeğin odasındaki mobilyaların ağaçtan yapılmış olması sağlıklı bir seçimdir. Fakat toksik olmayan boyaların kullanıldığı mobilyaları tercih etmelisiniz. Mobilyalarda sivri çıkıntılar da olmamalıdır. Mobilya alırken boyutlarının bebeğe büyüdüğünde oyun alanı bırakacak şekilde olmasına dikkat etmelisiniz.

* Bebek odasına en güvenli ışıklandırma tavandan yapılır. Kolayca kordonları çekilecek ve devrilecek abajurlar tehlike yaratır. Işığı ayarlanabilir bir düğme ile bebeğinizi çok parlak ışıktan koruyabilirsiniz.

* Karyola alırken; keskin, sivri kenarlı olmamasına, yatağın kenarlarının bebeğiniz büyüdüğünde yataktan atlamayacak kadar yüksek (en az 60 cm.), korkuluklardaki çubukların aralıklarının, bebeğin kolu veya bacağının sıkışmaması için 2.5 cm’den dar, bacaklarını dışarı sarkıtmaması için 6 cm’den geniş olmamasına dikkat etmelisiniz.

* Bebeğinizin ağlama seslerini duyabilmek için odasına bebek telsizi koyabilirsiniz. Özellikle geceleri çok işinize yarayacaktır.

* Bebek yorganı çok ağır olmamalıdır. Daha önceden kullanılmış yorganları tercih etmeyin.
Ayrıca makine de yıkanabilir olması, temizlik açısından avantaj sağlar.

Bebeğinizin odasını sadece uyuyacağı değil aynı zamanda günlük diğer aktivilerini geçireği bir yer olduğunu kabul edin ve evinizin geniş ve uygun bir odasını bebeğiniz için hazırlayın. Gereksiz lüks düzenlemelerden kaçınacağınız sade ve ferah bir oda bebeğinizin daha rahat etmesini sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dekorasyon Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.