Dekorasyon Fikirleri

Çocuk odaları için dekorasyon fikirleri

Çocuk odalarını dekore ederken şıklığı kadar kullanışlılığı da önemlidir. Onların hem ihtiyaçlarını karşılayacak hem de eğlenceli anlar geçirecekleri bir oda hazırlamak gerekir. Ufak dokunuşlar ile çocuğunuza fonksiyonel ve şık bir oda oluşturabilirsiniz. Çocuk odası dekorasyonu için size fikir verecek pek çok alternatifi bir araya getirdik.
cocuk-odasi-calisma
Kardeş odalarında, eğer yeterli alanınız varsa yatakları yan yana koyarak çocuğunuza daha rahat bir uyku alanı yaratabilirsiniz. Her ikisi için ayrı bir çalışma masası kullanmak yerine, uzun dikdörtgen bir masa tercih edebilir, bu masayı yan yana koyacağınız iki sandalye ile tamamlayarak hem şık hem de ferah bir görünüm elde edebilirsiniz.
kara-tahta-1
Yatak ve çalışma masasının yanı sıra çocuklarınızın oyun oynayıp yaratıcı etkinlikler yapacakları alanlar oluşturun. Kara tahta görünümlü kitaplıklar kullanarak özgürce resim yapmalarını sağlayabilirsiniz. Masanın üzerinde yer vereceğiniz geniş bir duvar panosu ise çocuklarınızın sanatsal faaliyetlerini sergilemek için iyi bir fikir olabilir.
cocuk-odasi-1
Çalışma alanlarını çocuğunuzun yaşına ve zevkine uygun olarak dekore edin. Genç bir kızınız varsa şık bir beyaz masayı renkli bir sandalye ile tamamlayarak hoş bir dekorasyon hazırlayabilirsiniz. Duvarda ve aksesuarlarda en sevdiği renk olan moru kullanarak sıcak ve huzurlu bir ambiyans yaratabilirsiniz. Çiçekli tablolar ve mor bir duvar panosu ile süsleyeceğiniz oda daha renkli bir hal alacaktır.Mümkünse çalışma masalarını odanın ışık alan köşelerine koymaya özen gösterin. Bu şekilde çocuğunuz aydınlık ve ferah bir ortamda daha zinde çalışacaktır.
cocuk-calısma-masa
Sağlıklı ve zinde bir gün geçirmenin temel kurallarından biri güzel bir uykudur. Çocuğunuzun uyku alanının mümkün olduğunca rahat olmasına özen gösterin. Konforlu ve kullanışlı bir yatak seçerek bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Yatağın altına çekmece yaptırarak fazladan eşyalarınız için ek depolama alanı yaratabilirsiniz. Akşamları yatağına uzanıp okuyacağı kitapları ve dekoratif aksesuarları koymak için yatak başında duvar rafı kullanabilirsiniz.
yatak-depolama-alani
Eğer küçük bir odaya sahipseniz, geceleri yatak, gündüzleri ise arkadaşları ile oynayıp oturmak için kullanabileceği bir sedir iyi bir seçenek olabilir. Dilerseniz tepeden bir cibinlik ile bu köşeye hoş bir hava katabilirsiniz.
Yatak-sedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dekorasyon Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.